Corona 3Section: Nieuws

NIEUWE UPDATE CORONAMAATREGELEN


Onderstaande info verkregen we van de Belgische golffederaties:

Dinsdag 17 april hebben de voorzitters van de KBGF, Golf Vlaanderen en AFGolf vergaderd. Ze hebben besloten om alle wedstrijden en evenementen tot en met 21 april 2020 uit te stellen. Het gaat om alle wedstrijden en activiteiten die door de KBGF, Golf Vlaanderen en AFGolf worden georganiseerd.

We zullen proberen voor elke wedstrijd en evenement een oplossing te vinden. Dit betekent dus dat de Interclubs Junioren afgelast worden. Ze zullen verplaatst worden -voor zover het kan- naar de week van 10 augustus. Dit moet nog worden bevestigd door onze sportcommissie.

Ook de opendeurdag op 19 april gaat bijgevolg niet door via de regionale federaties.

De voorzitters van de KBGF, Golf Vlaanderen en AFGolf zullen de situatie en de genomen maatregelen op 5 april 2020 opnieuw evalueren.

Corona 2Section:

UPDATE CORONA: CLUB GESLOTEN
 

Na eerdere afgelastingen, ontvingen we gisterenavond volgende richtlijnen van de overheid/federatie:
 

"De federale kabinetten en regionale overheden hebben beslist om op dit ogenblik geen uitzonderingen toe te laten waardoor alle sportclubs moeten sluiten. 

“Sport Vlaanderen vraagt om alle georganiseerde sportactiviteiten tot 3 april te annuleren ongeacht hun niveau, omvang en of ze openbaar of privé zijn. Dit geldt zowel voor indoor als outdoor activiteiten. Ook het actief ter beschikking stellen en verhuren van (private) sportaccommodatie valt daar onder.”  
Wij begrijpen daardoor dat dit voor onze golfclubs sluiting van de baan, driving range (incl. lessen) én clubhuis betekent.

Na onze vraag en het vele lobbywerk van vandaag tot uitzondering (o.a. in verband met casual play, driving range, vgl. en contact met buurlanden, vgl. met natuurwandeling en buitenlucht) werd ons meegedeeld dat deze situatie nog geëvalueerd kan worden.  

Iedereen beseft dat de gevolgen voor de diverse sportfederaties, voor de clubs, trainers, personeel, voor de ondersteunende diensten, voor toeleveranciers, en voor alle andere betrokken partijen desastreus kunnen zijn.
De overheid laat weten dat dit geen makkelijke beslissing is, maar het kan niet anders volgens de specialisten."

Sportieve groeten,
 
Emanuel Rombouts - KBGF
Luc Feremans -GV
Marc Verneirt Secretaris-Generaal
Timothée Symoens Secretaris-Generaal


 

Dit betekent voor onze, en alle andere (sport)clubs, clubs dat naast onze golfbaan, ook de oefenfaciliteiten en het clubhuis tijdelijk gesloten zullen zijn.

Tot nader order zal de golfshop wel geopend zijn, maar enkel tijdens weekdagen.

We houden jullie op de hoogte indien er toch aanpassingen aan deze maatregelen worden doorgevoerd.
 


 


CoronaSection:

CORONAMAATREGELEN


Hierbij alvast de eerste coronamaatregelen die getroffen worden in onze club. Alle wedstrijden en andere geplande evenementen (infoavonden en dergelijke) die gepland stonden vandaag tot en met vrijdag 3 april, worden geannuleerd.

Vooralsnog gaan we ervan uit dat er individueel kan gespeeld worden, maar ook daaromtrent verschillen de meningen blijkbaar.

We wachten momenteel op verder nieuws hieromtrent van de bevoegde instanties en federaties en houden jullie op de hoogte.

Alvast bedankt voor jullie begrip.

STGSection: Nieuws

START TO GOLF OPENDEURDAG


Zondag 19 april vindt in onze club de jaarlijkse Start to Golf-opendeurdag plaats. Via een actieve rondleiding kan je kennismaken met de golfsport. Inschrijven kan via https://www.starttogolf.be/ 

Breng familie en vrienden op de hoogte van de Start to Golf-dag en misschien win jij wel een jaar lang gratis golfballen!

RadioSection: Nieuws

GOLFCLUB KAMPENHOUT OP RADIO 2


Deze ochtend was onze vice-captain en stuwende kracht achter het Junior Comité Marc De Cock te horen op Radio 2. Hij deed er onze fel geprezen jeugdwerking uit de doeken.

Voor zij die het interview graag herbeluisteren, klik op onderstaande link.

https://radioplus.be/#/radio2-vlaams-brabant/herbeluister/c25f355d-8f4d-11e3-b45a-00163edf75b7/ 

(Luister vanaf 01:11:16)